NOKIA uzavrela strategické partnerstvo.

NOKIA uzavrela strategické partnerstvo.

Poslaťod Chochi v Pia Feb 11, 2011 5:02 pm

Svetový líder v oblasti mobilných telefónov, spoločnosť Nokia dnes oznámila, že uzavrela "rozsiahle strategické partnerstvo" s počítačovým gigantom Microsoft. Takže v blízkej budúcnosti môžeme očakávať, že smartphony Nokia sa objavia na trhu aj so systémom Windows Phone 7 OS.

Oznámenie bolo vydané v priebehu stretnutia s akcionármi Nokia Investors Meet v Londýne dnes, piatok 11 februára. Nokia CEO Stephen Elop, terajší obchodný riaditeľ Nokie bol predtým zamestnancom Microsoftu. Podľa dohody, bude Nokia používať Microsoft Windows Phone 7 OS pre smartphony, ktorý v súčasnosti beží na platforme Symbian a Intel MeeGo.

Táto dohoda zahŕňa spojenectva v aj iných oblastiach, ako sú mapy a mapové podklady, dotýka sa tiež vyhľadávacích služieb. Microsoft Bing bude môcť Nokia používať ako vyhľadávač štandardne integrovaný vo svojich smartphonoch a súčasťou WP7 sa na smartphoch Nokie stane pravdepodobne aj aplikácia Nokia Maps.

Podľa navrhovaného partnerstva:
Nokia by mala prijať Windows Phone OS ako hlavný operačný systém vo svojich zariadeniach. Symbian sa stane automaticky dvojkou. Či a ako bude ďalej Nokia podporovať MeeGoo je zatiaľ otázne.
Súčasťou smartphonov od Nokie sa stane vyhľadávací engine Bing a tiež reklamný systém Microsoft adCente
Nokia Maps sa stane súčasťou vyhľadávacích služieb MS a bude prepojená s vyhľadávacím enginom Bing.
Nokia Ovi Store bude spojený do Microsoft Marketplace pre širší obsah a väčšiu dostupnosť pre zákazníkov Nokie.

"Som nadšený tohto partnerstva so spoločnosťou Nokia." povedal Steven A. Ballmer, generálny riaditeľ spoločnosti Microsoft.

Aliancia medzi spoločnosťami Nokia a Microsoft pomôže obom spoločnostiam čeliť konkurecii. Nokia tak bude mať v rukách silnú zbraň voči OS Android a iOS. Microsft zasa viac potlačí na mobilný trh vlastný OS a zároveň posilní svoj vyhľadávač Bing.

Obrázok


Zdroj:
Kód: Vybrať všetko
http://pda.pravda.sk/pgs/content/view/2458/40/
Chochi
Site Admin
 
Príspevky: 168
Registrovaný: Sob Nov 06, 2010 4:52 pm


  • Reklama

Späť na Notebooky, Tablety, Mobily

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

TOPlist
cron